Drömmer du om att färglägga motiv?


  • Vill du få kunskap från grunden hur du hanterar dina pennor?
  • Vill Du lära dig färglägga med skuggor och veck och få liv i dina figurer?
  • Vill du kunna koppla av en stund och njuta av färgläggning?


Jag kan hjälpa dig med grunden till allt detta, oavsett om du är nybörjare och knappt har tagit i en penna tidigare, eller om du kört på och målat för att det är skoj. Övningen får du däremot stå för själv. *smile*


Mina Baskurser del 1-6 ger dig grunden till färgläggning för att du sedan tryggt skall kunna färglägga vidare på egen hand.

Kurserna tar upp de grundläggande färgläggningsteknikerna, olika hudfärger, typer av hår, veck, böljor, mönster, textur och knepiga färger och en hel del annat smått och gott.

Läs mer vad under varje baskurs vilken del just den tar upp.


Rulla ner för att registrera dig!


BAS 1 + 2

Detta är ett paketpris med två kurser.


Varje kurs tar normalt ca 3h inklusive en liten rast, men här på Teachable tittar du helt i din egen takt och kan ta de olika delarna precis när du vill. Jag rekommenderar dock att du tar allt i turordning eftersom den första övningen ger byggstenar till nästa osv.


Ett material kommer sändas ut per post till dig så invänta detta innan du sätter igång med kursen! Materialet består av informationsmaterial och övningsblad. Allt är på svenska.


Vilka färger som används i kurserna hittar du här: https://www.lisascoloringclasses.se/p/farglista.html


Vill du ha möjlighet till andra betalningssätt för kursen kan du istället köpa den direkt från vår webshop: www.hanglarwings.se


I Baskurs 1 kommer vi gå igenom följande:

  • Grundläggande färgläggning - olika sätt att blanda färgövergångar.
  • Skuggor - Varifrån kommer ljuset.
  • Skugga med grått.

I samband med att vi går igenom dessa tre punkter kommer vi att göra många övningar som bygger på den grundläggande färgläggningen, på olika sätt. Vi börjar med två olika tekniker för att blanda färgerna - cirkelrörelser eller flickningsrörelse. Vi fortsätter gå igenom ljus och skuggor och avslutar med att skugga ett helt motiv i grått för att se helheten.


I Baskurs 2 kommer vi gå igenom följande:

  • Färglägga hud.
  • Färglägga hår på ett enkelt, mjukt sätt.
  • Bakgrund och mark till motivet.

I samband med att vi går igenom dessa tre punkter kommer vi att göra många övningar som bygger på den grundläggande färgläggningen, på olika sätt. Vi börjar med att titta på hudfärger och provar på olika kombinationer och kombinerar detta med tidigare övningar från BAS 1. Sedan går vi vidare med mjuk färgläggning av hår och provar på olika typer av hår. Avslutningsvis kikar vi på hur man enkelt kan grunda motivet samt göra flera olika bakgrunder på ett enkelt sätt.
Jag vill gå kurs - registrera mig!Vanliga Frågor:


Frågor & Svar:

F: Jag är helt nybörjare på det här, och har knappt hållit i en penna, är kurserna för mig?

S: Absolut! Den första BAS-kursen tar upp de allra första grunderna och vi gör många enkla övningar som är lätta att ta till sig. Jag har haft många på kurs tidigare som varit nybörjare och det har gått bara fint! När det gäller Motivkurserna krävs det att du har lite erfarenhet sedan tidigare då vi inte kommer gå igenom några grunder alls, utan du bör "känna dina pennor".


F: Men jag då, jag har färglagt en hel del sedan tidigare eller till och med gått andra kurser i färgläggning, är kurserna för mig?

S: Ja, det kan dom absolut vara! Vissa partier kanske blir repetition från andra kurser, men jag tror även mina kurser tar upp några helt andra saker som kan vara nya även för dig. Känner du att du är säker på grunderna och själva tekniken på penselspetspennan så kan du möjligen hoppa över Bas 1 och 2 för att gå direkt på Bas 3 och fortsätta därifrån. Vill du hänga med ända från början så är det heller inget hinder, jag ska försöka utmana dig lite även på de mest grundläggande övningarna. Jag kan även tipsa om Motivkurserna som istället bygger på att vi färglägger ett motiv tillsammans. 


F: Vad behöver jag för tekniska prylar för att kunna genomföra kursen online?

S: Onlinekursen här på Teachable kan du enkelt titta på via dator, platta eller din telefon. Det fungerar lika bra på alla så du kan enkelt "ta med dig kursen". Logga bara in så har du tillgång till alla dina kurser.


F: Vad exakt ingår i min kursavgift?

S: I kursavgiften för BAS-kurserna ingår utskrivet material i form av anteckningar och övningar som skickas till dig efter köp. Eftersom kursen i detta fall är inspelad har du tillgång till materialet "för alltid" och kan se kursen om igen om du vill repetera. Istället för en "live" med direkt tvåvägskommunikation blir det här materialet lite "fylligare" än vad vi normalt hinner med att gå igenom på en fysisk kurs eller via ZOOM. Det du själv måste se till att ha hemma är de pennor som behövs till varje kurs (finns listat på denna sida). I övrigt behövs bara en vanlig penna om du vill anteckna vilka färger du använder eller om du vill skriva ner något extra tips eller trix utöver det som redan finns i anteckningsmaterialet. Inget extra papper, motiv eller verktyg behövs till kursen. 


F: Jag har inte dessa pennor, men jag har ett annat märke av Alkoholbaserade Markers. Kan jag gå kursen? 

S: Ja, om din marker har en penselspets (flexibel mjuk spets, inte hård bullet-spets) så kan du gå kurserna. Många av teknikerna använder just penselspetsens fördelar i kursen. Du måste dock själv leta ut lämpliga färgkombinationer till de olika övningarna. (Oftast 3 i en färg, Ljus, Mellan och Mörk) 

Har din marker inte penselspetsen kan jag inte utlova att du kan tillgodogöra dig alla delar av kursen, men skulle du vilja chansa och prova så är du välkommen att göra det!